
The Punchy Crunchy Pickled Cabbage
Rödkål är rena hälsobomben och innehåller massor av nyttiga ämnen. Dessutom en hel mängd fibrer som gör att man håller sig mätt länge. Effekten förstärks av alla antioxidanter som ger rödkål dess fina färg!
LAZY Pickled cabbage är picklad i ättika, vatten, salt, socker…enligt eget hemligt recept framtaget av Europas främsta vinäger expert Adis Zaimovic som bor i Eslöv! Handskivar rödkålen gör vi för att hålla en bra storlek för förtäring. Inga onödiga tillsatser – bara fina råvaror – därför är den punchy cruchy krispigt röd och fin!



NÄRINGSDEKLARATION: (per 100gr)
Energi: 369kJ 88kcal
Fett: 0.1gr
Varav mättat: 0.0gr
Kolhydrater: 20.7gr
Varav socker: 19.5gr
Protein: 0.5gr
Salt: 0.6gr
INGREDIENSER:
Rödkål 50%, Vatten, 12% ättiksprit, Citronsyra, Socker, Salt
PASSAR BRA TILL
Söt, syrlig och krispig i smaken. Lång hållbarhet och enkel att ta med på utflykt eller ha stående på jobbet som tillbehör varje dag. Passar till Kebab, kött, kyckling, lax, korv, hamburgare…det mesta helt enkelt!
Pizza/Flatbread – rödkål passar bra till pizza i stället för pizzasallad. Toppa din picklade rödkål med apelsin om du vill ha mer sötma eller granatäpplekärnor för krispighet och mer syra.
Sallad- Topping på sallad med färska frukt eller grönsaker.
Pasta , Spagetti - med creme fraiche, ost och picklad rödkål.



GÖR EN RED COLE SLOW
Blanda med creme fraiche, gräddfil, yoghurt eller majonnäs (Du väljer) med picklad rödkål och salta och peppra.
SMOOTHIE - OVÄNTAT BRA KOMBINATION!
Picklad rödkål lag har fantastisk färg, bra balans mellan syra och sötma och ger stora möjlighet att experimentera med dina smoothies!
GRYTA/SOPPA
Stek kyckling i bitar – lägg åt sidan. Bryn sedan rödlök med smör, äpple, pickladrödkål. Lägg i morots slantar, potatistärningar och kycklingen…. Sjud på låg värme och servera med ris.
(OBS! det behövs inte socker eller vinäger finns redan i picklad rödkål)
PIMPA DIN PICKLADE RÖDKÅL!
Smaker som gifter sig med rödkålen är: Apelsiner, clementiner, äpplen, päron, blåbär och granatäpplen.
Kan du inte välja – blanda allt tillsammans med rispad grönkål och du har en smaskig sallad…tillsätt en bit smörstekt vit fisk…och nyttigaste middagen är fixad!
