

Goda & enkla recept
KEBAB FLATBREADPIZZA
Flatbread
Lazy Beef kebab
Ajvar
Creme fraiche
Riven mozzarella/cheddar ost
Isbergsallad
Skivad tomat
Picklad rödkål
Fefferoni
Kebab & red hot sås
-
Bred på Ajvar blandat med Creme fraiche (70/30) på ett flatbread, toppa med lite riven ost sätt in i 250° i ugnen i 6-7 minuter - tills osten smält.
-
KEBAB kött värms/ångas med lite vatten på stekpannan i tre minuter.
-
Toppa pizzan med skuren isbergsallad, skivad tomat, picklad rödkål och därefter Beef kebabköttet.
-
Ringla över rikligt med sås - blanda gärna olika sorter och avsluta med en god krispig fefferoni eller två
GYROSKEBAB FLATBREADPIZZA
Flatbread
Lazy Gyros kebab
Tomatsås ( med färsk basilika och chili)
Riven mozzarella/cheddar ost
Isbergsallad
Skivad tomat
Rödlök, tunnt skurva skivor
Fefferoni
Vitlöks sås
-
Bred på tomatsås ( kryddad med basilika och chili) på ett flatbread, toppa med lite riven mozzarella ost Sätt in i 250° i ugnen i 6-7 minuter - tills osten smält.
-
GYROSKEBAB kött värms/ångas med lite vatten på enm stekpanna i 3 minuter.
-
Toppa pizzan med skuren isbergsallad, tunna rödlöks skivor, skivad tomat, därefter Gyros kebabköttet.
-
Ringla vitlöks sås över pizzan och avsluta med Crispy fefferoni!
CHICKENKEBAB FLATBREADPIZZA
Flatbread
Lazy Beef kebab
Ajvar
Creme fraiche
Riven mozzarella/cheddar ost
Isbergsallad
Päron, tunt skuret
Picklad rödlök
Chevré ost eller fetaost
Valnötter
Honung
Fefferoni
Kebab sås
-
Bred på Ajvar blandat med Creme fraiche (50/50) på ditt flatbread, toppa med lite riven mozzarella ost Sätt in i 250° i ugnen i 6-7 minuter - tills osten smält.
-
KYCKLINGKEBAB kött värms/ångas med lite vatten i 3 minuter på stekpannan.
-
Toppa pizzan med skuren isbergsallad, picklad rödlök, tunt skuret päron, smula över lite chevréost ( eller vanlig vit fetaost) därefter kycklingkebabköttet och ringla över lite honung.
-
Toppa med med kebabsås och valnötter.

GRILLADE
FEFFEROINI
SNACKS
Lazy fefferoni
Olivmix
Oregano
Olivolja
-
I burk inlagda LAZY fefferoni och en burk olivmix – lägg i en ugnsform och strö över 0,5 msk oregano och ringla över 2 msk olivolja.
-
Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter – rör om då och då. Eller sätt formen på grillen.





KEBAB I BUN BREAD
Lazy Bun Bread
Lazy Mighty Tasty Beef kebab
Lazy Ajvar
Creme fraiche
Lazy Picklad rödkål
Isbergsallad
Skivad tomat
Lazy Picklad rödlök
Lazy Fefferoni
Lazy Kebabsås & red hot sås
-
Värm bun bread i ugnen på 200 grader i några minuter ( knacka på brödet, när ytan är hård är det krispigt och nice). Dela brödet och stryk insidan på brödet med Ajvar mild & Creme fraiche som du blandat ihop. Fyll sedan på med strimlad isbergsallad, tomat, picklad rödlök, picklad rödkål.
-
Värm/ånga Beef kebab med vatten i stekpannan i 3 minuter.
-
Vit kebabsås och Red hot kebab sås och en fefferoni på toppen
GYROS I PITA
Lazy Pita Bread
Lazy Meaty Juicy Gyros kebab
Lazy Ajvar
Creme fraiche
Lazy Picklad rödkål
Isbergsallad
Skivad tomat
Skivad rödlök
Lazy Fefferoni
Lazy vitlökssås & red hot sås
-
Värm bun bread i ugnen på 200 grader i några minuter ( knacka på brödet, när ytan är hård är det krispigt och nice). Dela brödet och stryk insidan på brödet med Ajvar mild & Creme fraiche som du blandat ihop. Fyll sedan på med strimlad isbergsallad, tomat, skivad rödlök, picklad rödkål.
-
Värm/ånga Gyros kebab med vatten i stekpannan i 3 minuter.
-
Vitlökssås och Red hot kebab sås och en fefferoni på toppen
Tillbehör: Pommes gjorda i Airfryer!
KYCKLINGKEBAB I PITA
Lazy Pita Bread
Lazy Greasy Creasy Chicken kebab
Lazy Ajvar
Creme fraiche
Lazy Picklad rödlök
Isbergsallad
Skivat päron
Lazy Fefferoni
Lazy vitlökssås & kebabsås
-
Värm bun bread i ugnen på 200 grader i några minuter ( knacka på brödet, när ytan är hård är det krispigt och nice). Dela brödet och stryk insidan på brödet med Creme fraiche som du blandat ihop. Fyll sedan på med strimlad isbergsallad, tomat, skivat päron, picklad rödlök och klicka ut ajvar.
-
Värm/ånga Chicken kebab med vatten i stekpannan i 3 minuter.
-
Vitlökssås och kebab sås och en fefferoni på toppen
Stryk insidan på brödet med Ajvar mild & Creme FraicheIsbergsalladPäron Picklad rödlökChicken kebabVit kebabsåsVitlöksåsFefferoni på toppen
FRITERADE FEFFERONISNACKS MED OSTFYLLNING
Fefferoni
Cream Cheese
Vetemjöl
Ägg (vispat)
Ströbröd
Frityrolja
Dip: Ajvar blandat med creme fraiche
-
Plocka ur fefferonin. Skär av 1 cm av topparna. Låt rinna av på hushållspapper.
-
Fyll en spritspåse med cream cheese. Använd en smal tyll (spets) eller välj en engångspåse (skär litet passande hål).
-
Fyll fefferonin med osten.
-
Vänd dem i mjölet.
-
Vispa äggen med ett par matskedar vatten. Vänd chilifrukterna i äggsmeten
-
Doppa dem sedan i ströbrödet.
-
Upprepa proceduren med att vända i ägg och sedan i ströbröd. (Dubbelpanering ger ett tjockare/starkare "skal".)
-
Fritera i omgångar i het olja, ca 180°C, i 1-2 minuter. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.
-
Servera med en dipp på ajvar blandat med 2 delar creme fraiche.

FETAOSTRÖRA MED
FEFFERONI & CITRON
500 g grekisk yoghurt
1 förp fetaost, 100 gr
1 dl Lazy fefferoni, hackad
msk citronsaft
1 msk honung
Hacka fefferonin och mosa fetaosten med en gaffel. Blanda alltihop i en skål och servera med några hela fefferonis överst. Värm LAZY pita bröd och
bred på röran! Ät och njut!



SMOOTHIE - OVÄNTAT BRA KOMBINATION!
Picklad rödkål lag har fantastisk färg, bra balans mellan syra och sötma och ger stora möjlighet att experimentera med dina smoothies!
Kyckling kebabsallad
Lazy Greasy Creasy Chicken Kebab
Grönkålsblad
Rödkål
Apelsin
Färskafikon
Granatäpplekärnor
Päron
Valnötter
Dressing:
2 msk Äppelcidervinäger
2 msk Flytande honung
2 msk Olivolja
-
Apelsinen skalas och delas i små munsbitar, fikonen delas i båtar, finstrimla rödkålen med osthyvel samt skiva päronet tunt.
-
Lägg grönkålsbladen i botten av tallriken och lägg på rödkål, apelsin, granatäpplekärnor i lager.
-
Ringla över dressingen.
-
Värm kycklingkebabköttet på stekpanna med lite vatten i 3 minuter.
-
Toppa salladen med köttet och sist valnötterna och päronskivorna.
Grekisk Gyrossallad
Lazy Meaty Juicy Gyros Kebab
Rödlök
Tomat
Gurka
Grön paprika
Oliver
Fetaost
Olivolja
Oregano
Rödvinsvinäger
Lazy vitlöksås
-
Skiva tomaterna, skala och skiva gurkan. Skär paprika och lök i ringar. Lägg de skivade grönsakerna i en salladsskål. Tillsätt oliver och fetaost och strö över lite oregano.
-
Blanda olivolja med vinäger och salt och slå detta över salladen.
-
Värm gyrosköttet på stekpanna med lite vatten i 3 minuter.
-
Toppa salladen med köttet och servera med en bit bröd och Lazy vitlöksås.
Matig kebabsallad
Lazy Kebab (Beef, Gyros eller Chicken)
Hel bovete
Rispad Grönkål
Isbergsallad
Picklad rödlök
Tomat
Coleslaw:1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl crème fraiche (lätt eller vanlig)
1/2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
-
Koka bovetet, enligt instruktion på förpackningen, 10 min i saltat vatten eller med buljongtärning.
-
Rispa grönkålen fint, skiva tomat och rödlök.
-
Gör coleslaw: strimla vitkål med osthyvel, riv morot på rivjärn samt strimla rödlöken mycket fint – lägg samman allt i en skål. Rör samman cremefraiche, majonnäs, senap och kryddor. Blanda samman cole slaw med övriga ingredienser inklusive den rispade grönkålen. Låt stå kallt en stund
-
Värm kebabköttet i en stekpanna med lite vatten i 3 minuter.
-
Servering: Lägg den krämiga salladen i botten på tallriken, toppa med bovete, tomater, picklad rödlök och överst det varma kebabköttet.
Kebab omelett
3 ägg
3 msk vatten
8 champinjoner
0,5 tomat
0,5 gul lökKebabkött (nöt, gyros eller kyckling)
salt
-
Blanda ägg och vatten. Rör om försiktigt.
-
Skiva champinjoner, tomat och lök i tunna skivor.
-
Häll i olja i en stekpanna. Stek grönsakerna i stekpannan i några minuter – lägg åt sidan.
-
Värm kebabköttet i samma panna med lite vatten i 3 minuter.
-
Tillsätt äggblandningen och grönsakerna, höj värmen. Rör om under stekningen. När omeletten börjar bli fast, smaka av med lite salt.

Kebabpasta
400-500 gr Beef kebab
4 portioner tagliatelle.
4 dl crème fraiche
400 g passerade tomater
1 gul lök
250 g champinjoner
1 msk smör
1 röd paprika
4 msk Ajvar
Ev Sambal olek
Färsk persilja
-
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
-
Bryn champinjoner och gul lök tillsammans med smör. Lägg i kebab och paprika och stek tillsammans med löken och svampen. Blanda i crème fraiche, passerade tomater och ajvar. Låt det sjuda i några minuter under omrörning.
-
Smaka av med salt och peppar. Vill du ha lite hetta i pastasåsen kan du tillsätta sambal olek efter smak
-
Lägg upp pastan på tallrikar, häll över såsen. Toppa med hackad persilja.
-
Gott tillbehör: är fint strimlad isbergsallad ( gärna som legat i kallt vatten för att bli krispig) med fint strimlad gurka. Ringla över 1 msk rödvinsvinäger blandat med 1 msk olivolja och lite salt.

Kycklingenchilladas
Lazy Greasy Creasy Chickenkebab
8 Tortillabröd medium
Krossade tomater
1 röd chili, finhackad
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1,5 tsk paprikapulver
3 dl riven ost
Avokadosallad:
2 st Avokado
1 liten rödlök
1 fefferoni
Färsk koriander
1 Lime
Flingsalt
-
Hacka vitlök, chili och lök. Fräs i en stekpanna och tillsätt kycklingkebaben när grönsakerna börjat bli mjuka. Tillsätt paprikapulver. Slå på krossade tomater, låt koka samman och smaka av med salt.
-
Lägg kycklingröran i tortilla bröden och rulla ihop till rullar som du lägger tätt i en ugnsfast form. Strö över riven ost.
-
Grädda i ca 10 minuter på 225 grader, till osten smält och rätten blivit gyllene.
-
Under tiden delar, kärna ur och skala avokadon. Skiva sedan avokado, lök och fefferoni samt grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och riv över zest från limeskal samt pressa över limesaften, smaka av med salt.
-
Servera salladen till kycklingkebab enchiladas



LAZY CHICAGO HOT DOG
LAZY HALLOUMI/FEFFERONI TOAST
1 LAZY Pitabread
2 förp Halloumi ost
1 burk LAZY Fefferoni
1 Burk LAZY Ajvar strong eller mild
1-2 stor tomat
Koriander
Sallad
-
Dela halloumi på mitten och grilla på medelvärme tills den mjuknat och fått en fin färg.
-
Värm LAZY Pita bread i ugnen
-
Bred på LAZY Ajvar på brödet, skiva tomater och lägg ovanpå.
-
Toppa anrättningen med den grillade halloumiosten, sallad, LAZY fefferoni, koriander och LAZY picklad rödlök.
Skiva saltgurkan tunt på längden. Skiva tomaten. Finhacka löken.
Koka upp vatten och låt korven sjuda 2-3 min.Lägg gurka, tomat och korv i korvbröden. Toppa med bostongurka, lök, senap och fefferoni.
Strö över lite sellerisalt.
LAZY fefferoni
Saltgurka
Tomat
Gul lök
Bostonguka
Senap (gärna gul amerikansk) Sellerisalt
GÖR DIN EGEN HAMBURGARDRESSING
Majonnäs
Creme Fraishe
Youghurt
Gurka
Picklad rödlök
Ketchup
Senap
Salt & peppar
Blanda lite majonnäs eller creme fraiche med yoghurt. Tillsätt Ketchup, finhackad gurka och LAZY Picklad rödlök (om man vill ha slät utan bitar mixa innan).
Smaka av med lite senap, salt och peppar. … WOW!!!
Med mer picklad rödlök allt är godare.
KYCKLING GRYTA/SOPPA
Kycklingbröst eller lår
Rödlök
Äpple
Picklad rödkål
Morot
Potatis
Stek kyckling i bitar – lägg åt sidan. Bryn sedan rödlök med smör, äpple, picklad rödkål. Lägg i morots slantar, potatistärningar och kycklingen…. Sjud på låg värme.
(OBS! det behövs inte socker eller vinäger finns redan i picklad rödkål)

PIMPA DIN PICKLADE RÖDKÅL!
Smaker som gifter sig med rödkålen är:
Apelsiner, clementiner, äpplen, päron, blåbär och granatäpplen.
Kan du inte välja – blanda allt tillsammans med rispad grönkål och du har en smaskig sallad…tillsätt en bit smörstekt vit fisk…och nyttigaste middagen är fixad!
GÖR EN RED COLE SLOW
1 burk Picklad Rödkål
1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl Creme Fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk fransk dijonsenap
socker, salt och peppar eftersmak
Skala och riv moroten, strimla rödlöken fint.
Lägg rödkål, morot och rödlök i en bunke och blanda med Creme fraiche, majonnäs och senap. Använd lagen från picklade rödkålen som smaksättning - där är både sötma, salt och syra...toppa med peppar och mer salt om du så tycker att det behövs.


VAD PASSAR AJVAR TILL?
Ajvar relish är en nyttig, underbart god paprikaröra (grillad paprika, aubergin och olivolja). Om du gillar hetta kan du tillsätt lite chili flakes. Ajvar håller sig länge (förutom att den tar slut snabbt!) och är en bra basprodukt som hjälper din matlagning med smak och enkelhet i alla sammanhang.
Kall sås - Blanda den med crème fraîche, turkisk youghurt, gräddfil, creme fraiche, smetana eller majonnäs och ha som kall sås. Från lika delar upp till 1 på 4, blandar du efter smak och salta/peppra.
Varm sås - (till köttbullar, köttfärslimpa osv): Blanda ajvar i vanlig grädde och smaksätt med ytterligare kryddor (buljong, soya, enbär, timjan, tomatpuré) beroende på vilken smak du vil ha.
Kött: Grillat kött, kebab, kokt korv, cevapcici - använd som tillbehör som den är eller blanda med Creme fraiche och ha som kall sås.
Frukost pålägg: Helt enkelt på en bit bröd som frukost, lätt middag eller mellanmål kan ajvar vara en komplett måltid. En glas mild yoghurt eller mjölk passar bra till denna kombination.
Sås - Oavsett om du väljer kött eller grönsaker kommer ajvar att vara det perfekta tillbehöret. Den berikar och framhäver särskilt smaken av grillat kött och passar utmärkt till rostat, stekt, stuvat eller kokt rött kött och fågelkött.
Grönsaker - Ajvar är ett perfekt aromatiskt tillbehör till krispiga stekta eller grillade grönsaker.
Den fylliga och rika smaken av ajvar passar bra ihop med grönsakernas delikata smaker. Bakade, kokta eller råa grönsaker, ajvar och lite god ost och hela lunchen är klar på nolltid.
DIP - Till pommes frites eller till råa grönsaker som snacks
Små snacks - Ett bord fullt av förtjusande delikatesser är otänkbart utan ajvar. Fin prosciutto och salami, unga milda eller mogna ostar, färgglada snacks av råa eller inlagda grönsaker, oliver, mandlar, väldoftande varma minibakverk – allt smakar bättre med ajvar.
Smakbas i matlagning - Använd Ajvar som en smakbas när du gör grytor, soppor eller i färsrätter. Även som bas på pizzan eller varma mackor är Ajvar fantastiskt.