top of page
Tecknad form

Goda & enkla recept

KEBAB FLATBREADPIZZA

Flatbread

Lazy Beef kebab

Ajvar

Creme fraiche

Riven mozzarella/cheddar ost

Isbergsallad

Skivad tomat

Picklad rödkål

Fefferoni

Kebab & red hot sås

  • Bred på Ajvar blandat med Creme fraiche (70/30) på ett flatbread, toppa med lite riven ost sätt in i 250° i ugnen i 6-7 minuter - tills osten smält.

  • KEBAB kött värms/ångas med lite vatten på stekpannan i tre minuter.

  • Toppa pizzan med skuren isbergsallad, skivad tomat, picklad rödkål och därefter Beef kebabköttet.

  • Ringla över rikligt med sås - blanda gärna olika sorter och avsluta med en god krispig fefferoni eller två

GYROSKEBAB FLATBREADPIZZA

Flatbread

Lazy Gyros kebab

Tomatsås ( med färsk basilika och chili)

Riven mozzarella/cheddar ost

Isbergsallad

Skivad tomat

Rödlök, tunnt skurva skivor

Fefferoni

Vitlöks sås

  • Bred på tomatsås ( kryddad med basilika och chili) på ett flatbread, toppa med lite riven mozzarella ost Sätt in i 250° i ugnen i 6-7 minuter - tills osten smält.

  • GYROSKEBAB kött värms/ångas med lite vatten på enm stekpanna i 3 minuter.

  • Toppa pizzan med skuren isbergsallad, tunna rödlöks skivor, skivad tomat, därefter Gyros kebabköttet.

  • Ringla vitlöks sås över pizzan och avsluta med  Crispy fefferoni!

CHICKENKEBAB FLATBREADPIZZA

Flatbread

Lazy Beef kebab

Ajvar

Creme fraiche

Riven mozzarella/cheddar ost

Isbergsallad

Päron, tunt skuret

Picklad rödlök

Chevré ost eller fetaost

Valnötter

Honung

Fefferoni

Kebab sås

 

  • Bred på Ajvar blandat med Creme fraiche (50/50) på ditt flatbread, toppa med lite riven mozzarella ost Sätt in i 250° i ugnen i 6-7 minuter - tills osten smält.

  • KYCKLINGKEBAB kött värms/ångas med lite vatten i 3 minuter på stekpannan.

  • Toppa pizzan med skuren isbergsallad, picklad rödlök, tunt skuret päron, smula över lite chevréost ( eller vanlig vit fetaost) därefter kycklingkebabköttet och ringla över lite honung.

  • Toppa med med kebabsås och valnötter.

DSCF0741_edited.png

GRILLADE

FEFFEROINI

SNACKS

Lazy fefferoni

Olivmix

Oregano

Olivolja

  • I burk inlagda LAZY fefferoni och en burk olivmix – lägg i en ugnsform och strö över 0,5 msk oregano och ringla över 2 msk olivolja. 

  • Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter – rör om då och då. Eller sätt formen på grillen.

IMG_2381_edited.jpg
IMG_9202_edited.jpg
kebabpizza flatbread sidan_edited.png
lazy_illustrations-24.png
kebab i bulle_edited.png

KEBAB I BUN BREAD

Lazy Bun Bread

Lazy Mighty Tasty Beef kebab

Lazy Ajvar

Creme fraiche

Lazy Picklad rödkål

Isbergsallad

Skivad tomat

Lazy Picklad rödlök

Lazy Fefferoni

Lazy Kebabsås & red hot sås

  • Värm bun bread i ugnen på 200 grader i några minuter ( knacka på brödet, när ytan är hård är det krispigt och nice). Dela brödet och stryk insidan på brödet med Ajvar mild & Creme fraiche som du blandat ihop. Fyll sedan på med strimlad isbergsallad, tomat, picklad rödlök, picklad rödkål.

  • Värm/ånga Beef kebab med vatten i stekpannan i 3 minuter. 

  • Vit kebabsås och Red hot kebab sås och en fefferoni på toppen

GYROS I PITA

Lazy Pita Bread

Lazy Meaty Juicy Gyros kebab

Lazy Ajvar

Creme fraiche

Lazy Picklad rödkål

Isbergsallad

Skivad tomat

Skivad rödlök

Lazy Fefferoni

Lazy vitlökssås & red hot sås

  • Värm bun bread i ugnen på 200 grader i några minuter ( knacka på brödet, när ytan är hård är det krispigt och nice). Dela brödet och stryk insidan på brödet med Ajvar mild & Creme fraiche som du blandat ihop. Fyll sedan på med strimlad isbergsallad, tomat, skivad rödlök, picklad rödkål.

  • Värm/ånga Gyros kebab med vatten i stekpannan i 3 minuter. 

  • Vitlökssås och Red hot kebab sås och en fefferoni på toppen

 

Tillbehör: Pommes gjorda i Airfryer!

KYCKLINGKEBAB I PITA

Lazy Pita Bread

Lazy Greasy Creasy Chicken kebab

Lazy Ajvar

Creme fraiche

Lazy Picklad rödlök

Isbergsallad

Skivat päron

Lazy Fefferoni

Lazy vitlökssås & kebabsås

  • Värm bun bread i ugnen på 200 grader i några minuter ( knacka på brödet, när ytan är hård är det krispigt och nice). Dela brödet och stryk insidan på brödet med Creme fraiche som du blandat ihop. Fyll sedan på med strimlad isbergsallad, tomat, skivat päron, picklad rödlök och klicka ut ajvar.

  • Värm/ånga Chicken kebab med vatten i stekpannan i 3 minuter. 

  • Vitlökssås och kebab sås och en fefferoni på toppen

 

Stryk insidan på brödet med Ajvar mild & Creme FraicheIsbergsalladPäron Picklad rödlökChicken kebabVit kebabsåsVitlöksåsFefferoni på toppen

FRITERADE FEFFERONISNACKS MED OSTFYLLNING

Fefferoni

Cream Cheese

Vetemjöl

Ägg (vispat)

Ströbröd

Frityrolja

Dip: Ajvar blandat med creme fraiche

  • Plocka ur fefferonin. Skär av 1 cm av topparna. Låt rinna av på hushållspapper.

  • Fyll en spritspåse med cream cheese. Använd en smal tyll (spets) eller välj en engångspåse (skär litet passande hål). 

  • Fyll fefferonin med osten. 

  • Vänd dem i mjölet. 

  • Vispa äggen med ett par matskedar vatten. Vänd chilifrukterna i äggsmeten

  • Doppa dem sedan i ströbrödet.

  • Upprepa proceduren med att vända i ägg och sedan i ströbröd. (Dubbelpanering ger ett tjockare/starkare "skal".)

  • Fritera i omgångar i het olja, ca 180°C, i 1-2 minuter. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.

  • Servera med en dipp på ajvar blandat med 2 delar creme fraiche.

Tecknad pratbubbla

FETAOSTRÖRA MED

FEFFERONI & CITRON

500 g grekisk yoghurt

1 förp fetaost, 100 gr

1 dl Lazy fefferoni, hackad

 msk citronsaft

1 msk honung

Hacka fefferonin och mosa fetaosten med en gaffel.       Blanda alltihop i en skål och servera med några hela             fefferonis överst. Värm LAZY pita bröd och

                  bred på röran! Ät och njut!

DSCF0284-2_edited_edited.png
kebab i pita_edited.png
Tecknad figur

SMOOTHIE - OVÄNTAT BRA KOMBINATION!

Picklad rödkål lag har fantastisk färg, bra balans mellan syra och sötma och ger stora möjlighet att experimentera med dina smoothies!

Kyckling kebabsallad

Lazy Greasy Creasy Chicken Kebab

Grönkålsblad

Rödkål

Apelsin

Färskafikon

Granatäpplekärnor

Päron

Valnötter

Dressing:

2 msk Äppelcidervinäger

2 msk Flytande honung

2 msk Olivolja

 

  • Apelsinen skalas och delas i små munsbitar, fikonen delas i båtar, finstrimla rödkålen med osthyvel samt skiva päronet tunt.

  • Lägg grönkålsbladen i botten av tallriken och lägg på rödkål, apelsin, granatäpplekärnor i lager.

  • Ringla över dressingen.

  • Värm kycklingkebabköttet på stekpanna med lite vatten i 3 minuter.

  • Toppa salladen med köttet och sist valnötterna och päronskivorna.

Grekisk Gyrossallad

Lazy Meaty Juicy Gyros Kebab

Rödlök

Tomat

Gurka

Grön paprika

Oliver

Fetaost

Olivolja

Oregano

Rödvinsvinäger

Lazy vitlöksås

 

  • Skiva tomaterna, skala och skiva gurkan. Skär paprika och lök i ringar. Lägg de skivade grönsakerna i en salladsskål. Tillsätt oliver och fetaost och strö över lite oregano.

  • Blanda olivolja med vinäger och salt och slå detta över salladen.

  • Värm gyrosköttet på stekpanna med lite vatten i 3 minuter.

  • Toppa salladen med köttet och servera med en bit bröd och Lazy vitlöksås.

Matig kebabsallad

Lazy Kebab (Beef, Gyros eller Chicken)

Hel bovete 

Rispad Grönkål

Isbergsallad

Picklad rödlök

Tomat

Coleslaw:1  liten morot

1  liten rödlök

1 dl crème fraiche (lätt eller vanlig)

1/2 dl majonnäs

1 tsk fransk senap

1 tsk socker

1/2 tsk salt

1 krm grovmald svartpeppar

 

  • Koka bovetet, enligt instruktion på förpackningen, 10 min i saltat vatten eller med buljongtärning.

  • Rispa grönkålen fint, skiva tomat och rödlök.

  • Gör coleslaw: strimla vitkål med osthyvel, riv morot på rivjärn samt strimla rödlöken mycket fint – lägg samman allt i en skål. Rör samman cremefraiche, majonnäs, senap och kryddor. Blanda samman cole slaw med övriga ingredienser inklusive den rispade grönkålen. Låt stå kallt en stund

  • Värm kebabköttet i en stekpanna med lite vatten i 3 minuter.

  • Servering: Lägg den krämiga salladen i botten på tallriken, toppa med bovete, tomater, picklad rödlök och överst det varma kebabköttet.

Kebab omelett 

3 ägg

3 msk vatten

8 champinjoner

0,5 tomat

0,5 gul lökKebabkött (nöt, gyros eller kyckling)

salt

  • Blanda ägg och vatten. Rör om försiktigt.

  • Skiva champinjoner, tomat och lök i tunna skivor.

  • Häll i olja i en stekpanna. Stek grönsakerna i stekpannan i några minuter – lägg åt sidan.

  • Värm kebabköttet i samma panna med lite vatten i 3 minuter.

  • Tillsätt äggblandningen och grönsakerna, höj värmen. Rör om under stekningen. När omeletten börjar bli fast, smaka av med lite salt.

lazy_illustrations-23.png

Kebabpasta

400-500 gr Beef kebab
4 portioner tagliatelle.
4 dl crème fraiche
400 g passerade tomater
1 gul lök
250 g champinjoner
1 msk smör
1 röd paprika

4 msk Ajvar

Ev Sambal olek
Färsk persilja

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

  • Bryn champinjoner och gul lök tillsammans med smör. Lägg i kebab och paprika och stek tillsammans med löken och svampen. Blanda i crème fraiche, passerade tomater och ajvar. Låt det sjuda i några minuter under omrörning.

  • Smaka av med salt och peppar. Vill du ha lite hetta i pastasåsen kan du tillsätta sambal olek efter smak

  • Lägg upp pastan på tallrikar, häll över såsen. Toppa med hackad persilja.

  • Gott tillbehör: är fint strimlad isbergsallad ( gärna som legat i kallt vatten för att bli krispig) med fint strimlad gurka. Ringla över 1 msk rödvinsvinäger blandat med 1 msk olivolja och lite salt.

lazy_illustrations-19.png

Kycklingenchilladas

Lazy Greasy Creasy Chickenkebab

8 Tortillabröd medium
Krossade tomater
1 röd chili, finhackad
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1,5 tsk paprikapulver
3 dl riven ost

Avokadosallad:

2 st Avokado

1 liten rödlök

1 fefferoni

Färsk koriander

1 Lime

Flingsalt

 

  • Hacka vitlök, chili och lök. Fräs i en stekpanna och tillsätt kycklingkebaben när grönsakerna börjat bli mjuka. Tillsätt paprikapulver. Slå på krossade tomater, låt koka samman och smaka av med salt.

  • Lägg kycklingröran i tortilla bröden och rulla ihop till rullar som du lägger tätt i en ugnsfast form. Strö över riven ost.

  • Grädda i ca 10 minuter på  225 grader, till osten smält och rätten blivit gyllene.

  • Under tiden delar, kärna ur och skala avokadon. Skiva sedan avokado, lök och fefferoni samt grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och riv över zest från limeskal samt pressa över limesaften, smaka av med salt.

  • Servera salladen till kycklingkebab enchiladas

IMG_2391.HEIC
lazy_illustrations-21.png
Tecknad figur

LAZY CHICAGO HOT DOG

LAZY HALLOUMI/FEFFERONI TOAST 

1 LAZY Pitabread

2 förp Halloumi ost

1 burk LAZY Fefferoni

1 Burk LAZY Ajvar strong eller mild

1-2 stor tomat

Koriander

Sallad

  • Dela halloumi på mitten och grilla på medelvärme tills den mjuknat och fått en fin färg.

  • Värm LAZY Pita bread i ugnen

  • Bred på LAZY Ajvar på brödet, skiva tomater och lägg ovanpå.

  • Toppa anrättningen med den grillade halloumiosten, sallad, LAZY fefferoni, koriander och LAZY picklad rödlök.

Skiva saltgurkan tunt på längden. Skiva tomaten. Finhacka löken.

Koka upp vatten och låt korven sjuda 2-3 min.Lägg gurka, tomat och korv i korvbröden. Toppa med bostongurka, lök, senap och fefferoni.

Strö över lite sellerisalt.

LAZY fefferoni 

Saltgurka

Tomat

Gul lök

Bostonguka

Senap (gärna gul amerikansk) Sellerisalt

GÖR DIN EGEN HAMBURGARDRESSING

Majonnäs

Creme Fraishe

Youghurt

Gurka

Picklad rödlök

Ketchup

Senap

Salt & peppar

Blanda lite majonnäs eller creme fraiche med yoghurt. Tillsätt Ketchup, finhackad gurka och LAZY Picklad rödlök (om man vill ha slät utan bitar mixa innan).

Smaka av med lite senap, salt och peppar. … WOW!!! 

Med mer picklad rödlök allt är godare.

KYCKLING GRYTA/SOPPA

Kycklingbröst eller lår

Rödlök

Äpple

Picklad rödkål

Morot

Potatis

Stek kyckling i bitar – lägg åt sidan. Bryn sedan rödlök med smör, äpple, picklad rödkål. Lägg i morots slantar, potatistärningar och kycklingen…. Sjud på låg värme.

(OBS! det behövs inte socker eller vinäger finns redan i picklad rödkål)

Tecknad form

PIMPA DIN PICKLADE RÖDKÅL!

Smaker som gifter sig med rödkålen är:

Apelsiner, clementiner, äpplen, päron, blåbär och granatäpplen.

Kan du inte välja – blanda allt tillsammans med rispad grönkål och du har en smaskig sallad…tillsätt en bit smörstekt vit fisk…och nyttigaste middagen är fixad!

GÖR EN RED COLE SLOW

1 burk Picklad Rödkål

1 liten morot

1 liten rödlök

1 dl Creme Fraiche

1/2 dl majonnäs

1 tsk fransk dijonsenap

socker, salt och peppar eftersmak

Skala och riv moroten, strimla rödlöken fint.

Lägg rödkål, morot och rödlök i en bunke och blanda med Creme fraiche, majonnäs och senap. Använd lagen från picklade rödkålen som smaksättning - där är både sötma, salt och syra...toppa med peppar och mer salt om du så tycker att det behövs.

DSCF0288-2_edited.png
Tecknad figur

VAD PASSAR AJVAR TILL?

Ajvar relish är en nyttig, underbart god paprikaröra (grillad paprika, aubergin och olivolja).  Om du gillar hetta kan du tillsätt lite chili flakes. Ajvar håller sig länge (förutom att den tar slut snabbt!) och är en bra basprodukt som hjälper din matlagning med smak och enkelhet i alla sammanhang.

Kall sås - Blanda den med crème fraîche, turkisk youghurt, gräddfil, creme fraiche, smetana eller majonnäs och ha som kall sås. Från lika delar upp till 1 på 4, blandar du efter smak och salta/peppra.

Varm sås - (till köttbullar, köttfärslimpa osv): Blanda ajvar i vanlig grädde och smaksätt med ytterligare kryddor (buljong, soya, enbär, timjan, tomatpuré) beroende på vilken smak du vil ha.

Kött: Grillat kött, kebab, kokt korv, cevapcici - använd som tillbehör som den är eller blanda med Creme fraiche och ha som kall sås.

​Frukost pålägg: Helt enkelt på en bit bröd som frukost, lätt middag eller mellanmål kan ajvar vara en komplett måltid. En glas mild yoghurt eller mjölk passar bra till denna kombination.

Sås - Oavsett om du väljer kött eller grönsaker kommer ajvar att vara det perfekta tillbehöret. Den berikar och framhäver särskilt smaken av grillat kött och passar utmärkt till rostat, stekt, stuvat eller kokt rött kött och fågelkött.

Grönsaker - Ajvar är ett perfekt aromatiskt tillbehör till krispiga stekta eller grillade grönsaker.

Den fylliga och rika smaken av ajvar passar bra ihop med grönsakernas delikata smaker. Bakade, kokta eller råa grönsaker, ajvar och lite god ost och hela lunchen är klar på nolltid.

DIP - Till pommes frites eller till råa grönsaker som snacks

Små snacks - Ett bord fullt av förtjusande delikatesser är otänkbart utan ajvar. Fin prosciutto och salami, unga milda eller mogna ostar, färgglada snacks av råa eller inlagda grönsaker, oliver, mandlar, väldoftande varma minibakverk – allt smakar bättre med ajvar.

Smakbas i matlagning - Använd Ajvar som en smakbas när du gör grytor, soppor eller i färsrätter. Även som bas på pizzan eller varma mackor är Ajvar fantastiskt.

Lazy Kebabs logotyp

LAZY FOOD SWEDEN AB

Idögatan 45, 582 78 Linköping

  • Facebook
  • Instagram

©2022 av Lazy Food.

bottom of page